torstai 27. kesäkuuta 2013

Ekoja kertoja

Kyllä kesä on Vauvan parasta aikaa. (Sääskistä huolimatta.) On niin paljon ihmeteltävää; ruohoa, lokkeja, kärpäsiä, kukkia, kahlaushommia, mansikoita, saunomista ja sen sellaista.


Meidän Vauva kävi eilen eka kerran biitsillä. Varsinaisen hietikon makuun hän ei päässyt, mutta meriveden kylläkin, sillä välittömästi kun Nappelin varpaat osuivat veteen, alkoi armoton vispaus! Vispilä veivasi niin kovaa, että varmana pari tippaa roiskui suuhun asti, koska suu oli koko ajan innosta ammollaan!


Tänään tuli taas uusi kesäelämys: tuore mansikka. Olipa hyvää! Piti alkaa napsuttaan ja kieltä imeksiin että sai kaikki maut talteen!

Mökillä oltiin juhannuksena. Ininää riitti, mutta onneksi pääasiassa hyönteisten suunnalta. Beibi otti ja nousi nuin vaan nupikseen 8 kk ja 3 pv -päivänsä innoittamana omin voimin pystyasentoon tukea vasten. Ja kun kerran seisaallaan oli, niin ottipa vielä pari askeltakin.

Ja saunassakin on käynyt löylyjä ottamassa pienokaiseni mun. Oli huippua!


Loppuun vielä kuva kesävarpaista. Ne on niin somat.


tiistai 18. kesäkuuta 2013

Yönukkuja

Suuria on tapahtunut! Vauva on alkanut nukkua yöt liki putkeen! Ja nukkumisen salaisuus: ei yödaisaria!

Yödaisariton elämä lähti kahden yön mökkireissusta däddyn kanssa. Tissihenkilö jäi kotiin (työpaikan kesäjuhlat...) murehtimaan ja hermoilemaan kuinka vauva pärjää ja däddyn hermo kestää kaikkien kolmen neidon kanssa.

Turhaan hermoilin, kaikki meni hyvin.

Ja totta tosiaan, bonuksena tuli yönsä nukkuva Bebe.


Oli myös 8 kk neuvola ja lääkäri. Pituutta 4 cm enemmän kuin 2 kk sitten, painoa 100 g vähemmän. Lääkäri kehoitti menemään verikokeisiin, ettei vaan keliakiaa olisi. 

Mä sanoisin, että hirmuinen ryömiminen kuluttaa niin kovasti energiaa, että pitää alkaa syömään isompia annoksia.


lauantai 1. kesäkuuta 2013

Mökkivauva

Ollaan mökillä, eikä tod ole rauhallista. Lasten ja sääskien ininän lisäksi ilma on sakeana jos jonninlaisesta sirkutuksesta, laulelusta, rääkkymisestä ja säksätyksestä.

Meidän Vauva tuntuu nauttivan mökkeilystä. Ainakin kun vertailukohtana pidetään Pienemmän Isosiskon ensimmäistä yönylireissua mökille: huutoa 24/7. Uusi Vauva ei ole itkenyt, mutta on kyllä ihmetellyt, tutkinut, rapsutellut, nukkunut, syönyt ja kakannut.

Ihana kesä!

Pöperöt maistuu oudommassakin istuimessa.

Mitäs tämä on?!?

Uujee!