lauantai 2. maaliskuuta 2013

Äänentuottaja

Vauvasta on kehkeytynyt melkoinen äänentuottaja. Hän osaa normaalien itkujen, tuhinoiden, sulo-guuguuiden ja ähinöiden lisäksi pari spesiaaliääntä: Alahuuli-kieli-maiskutuksen ja Äärimmäisen Ärsyynnysärinän.

Alahuuli-kieli-maiskutusta hän harrastaa yleensä imetyksen jälkeen kun imu jää päälle. Ääni lähtee kun kieli on tötteröllä ja sitä imaisee niin että alahuuli menee ikenien väliin piiloon: "MAISkNAPS!"

Yleensä maiskutusilme on hieman hämmentyneen oloinen ja poissaoleva, katse on suunnattu kaukaisuuteen ja ajatus on jossain linnunradan laidalla.

Äärimmäinen Ärsytysärinä otetaan onneksi harvoin käyttöön. Se on ääni, joka tuotetaan kun NYT VAUHTIA SIIHEN HOMMAAN -tason itku ei tehoa, mutta ei ole syytä ottaa paniikkiin viittaavaa Värinäitkua tai Suoraa Huutoa käyttöön.

Ärinä syntyy kurkunpäässä. Se on sävyltään tumma ja karhea, kuin ruosteinen raastinrauta: "ÄäääääRRRRRhhh". Ääni vaimenee loppua kohden ennen uutta ärähdystä, jopa niin että Vauvalta vaikuttaisi henki loppuvan. Yksittäinen äänne on kestoltaan melko pitkä, kolmesta viiteen sekuntia.

Ärinän aikana Vauvan naama on kurtussa ja punainen. Suu on auki ja silmät kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti