torstai 29. marraskuuta 2012

Neuvolassa ja duunissa

Vauva kävi ekassa määräaikaistarkastuksessa 5 viikon iässä. Tyyppi on vähän kasvanut! Pituutta mitattiin viisi senttiä enemmän kuin syntyessä ja painoa on kertynyt 1300 grammaa. Vautsivau!

Lääkärintarkastus ei antanut aihetta epäillä mitään epäilyksiä mistään epäilyttävästä.

Ollaan käyty beben kanssa myös mun työpaikalla. Ilmassa oli runsaasti ihastusta ilmaisevia adjektiiveja ja sylejä piisasi.

Meillä menee hyvin, elämä maistuu ja on ihanaa. Kuukuna on Maailman Suloisin Vauva!



torstai 15. marraskuuta 2012

4 viikkoa mittarissa

Tiitilestuu ei ole hyvä nukkumaan päiväsaikaan, mutta onneksi (ainakin vielä, kop kop) hän on kunnostautunut yönukkumisessa. Kahden syönnin taktiikalla mennään ja mullehan se kyllä passaa!

Söpönä olemisessa Bebe sen sijaan on aivan ykkösluokkaa päiväsaikaankin. Hymyjä hän on suonut isälleen ja Esikoiselle, mutsi ja Kakkonen vielä odottavat omiaan.

Tänään, vähän niinkuin huomisen 4-viikoispäivän kunniaksi, otettiin esille Leluroikotusteline. Olipa siinä katseltavaa! (Noin minuutiksi, sitten alkoi nyppiä.)

Äitee on kärsinyt niskavaivasta. Nuppelin kanniskelu ja huonot imetysasennot ja yhteen asentoon jähmettyminen öiseen aikaan on pistäneet niskalihaksiston ihan jumiin. Välillä vallan huippaa.

Nimiasia ja nimiäispäivä on saatu päätettyä, jahuu! Joulukuun puolivälissä on Nimen Julkistus! Täytyy olla tarkkana siihen asti, etten vahingossa lipsauta... Siskot on vannotettu pitämään Salaisuus ja hyvin he sen ovat pitäneetkin - varsinkin kun eivät ihan muista sitä nimeä.

torstai 8. marraskuuta 2012

Uneton Oulussa

Tänään oli pakko olla tekemättä mitään muuta kuin oleilla Nappulan kanssa, sillä hän päätti olla nukkumatta päiväunia. Hän ei nukkunut omassa pahvilootassa, ei mamman kainalossa isossa sängyssä, ei sitterissä, ei sohvalla, eikä varsinkaan rattaissa! Ei tod!

Ärrrggghhh, karjui hän jos hommat kallistui sille mallille, että nukkumaan olisi pitänyt alkaa. Vaikka väsytti kyllä, kauheesti, ja siksi piti antaa pikkuisen periksi ja ottaa parit puolen tunnin tupsluurit, mutta niitä ei lasketa.

No, olipa lekottelupäivä. Ja vauvakin urvahti aikanaan kun lähettiin Miehen kanssa lenkille.

Kunnonkohotus on siis alkanut! Yesh! On aivan mahtavaa viipottaa nopeampaa kuin kössyvauhtia eteenpäin! Haa! Nielkää pölyä mummot!

maanantai 5. marraskuuta 2012

Maalla ja vedessä

Voisin kirjoittaa valitusta viime yöstä, mutta enpä taida viitsiä kun päivä oli niin kiva. Pikku-Nuppeli sai nauttia ulkoilmaunista, äitinsä ulkoilusta ja siskot puistohommista. Jopas kyllä Nyppyselle uni maistuikin, viisi tuntia putkeen. Sitten piti jo herätellä.

Myöskin kylpemisestä tuo minikokoinen hetulavalas nauttii kovasti. Vielä ei ole kertaakaan tullut ammeessa itku, sillä silkkaa naatiskelua on lämpimässä vedessä lilluminen. Liekö tulee muistoja mieleen alkioajoilta?

4/5 perheestä nukkuu ja saan syödä turkkilaista jugurttia mustaviinimarjojen ja vaahterasiirapin kanssa ihan issesseen. Luksusta. Huomenna vien 2/3 lapsista tarhaan ja saadaan Beben kanssa tehdä tai olla tekemättä yhtään mitään. Lisää luksusta!

perjantai 2. marraskuuta 2012

Kotihissuttelua

Ollaan Beben kanssa vietetty hiljaista kotielämää, ja alkaa tuntua että se alkaa piisata. Yhdesti vasta on päästy rataskävelylle (ja se parikymmentä minuuttia otti yllättävän paljon voimille), mutta veri vetää ulos ja eteenpäin!

Täti Neuvolantäti kävi alkuviikosta kotikäynnillä. Saatiin hirveä määrä pamfletteja ja lappuja ja vauva punnittiin 3,7 kilon painoiseksi ja mutsilta nyppästiin tikit veks.

Vauva siis kasvaa hyvin. Ja kakka kulkee! Ja ruoka maistuu! (Ja äitikin saa nukkua öisin!)