torstai 26. huhtikuuta 2012

16+4

Sain Ystävättäreltä aikamoisen satsin mahavaatteita. On housua, shortsia, t-paitaa, mekkoa, toppia sun muuta. Nastaa.

Oon kovasti iltaisin kuunnellut tuntemuksia navan takaa, mutta eipä sieltä juurikaan mitään välity. Vähän jotakin värinää vain. Pötsi on jo sen kokoinen, että ihmiset uskaltaa kysyä asiasta.

Muistan elävästi että Kakkosen odotusaika oli alusta loppuun pääasiassa yhtä kärsimystä. Tietty osansa asiaan antoi se, että Esikoinen oli suurimman osan ajasta alle 2 v ja vaati melko paljon hoitotoimenpiteitä. Kakkosen vauva-ajasta mulla ei ole muita muistikuvia kuin että hän ei nukkunut. Enkä siis minäkään. Ja samaan aikaan Esikoinen vaati melko paljon hoitotoimenpiteitä ja leikkiseuraa.

Tätä raskausaikaa voisi verrata Esikoisen hautomiseen. Kukaan ei vaadi kauheasti mitään ja Isosiskot leikittävät toinen toistaan. Heleppua!

maanantai 23. huhtikuuta 2012

16+2

Loilalailaa. Olen vaan ja mollotan. Tämä on odotusajasta helpointa, mutta toisaalta inhointa kun ei ole oireita suuntaan tahi toiseen, mutta bebe ei vielä vedä tuntuvia volttejakaan, ja seuraavaan urkinta-aikaan on kaks viikkoa, joten mielessä kaihaa epätieto toukan elossaolosta.

Tekee mieli sushia. TEKEE KOVASTI MIELI SUSHIAAAAA!!!! Suorastaan helevetin palijo!!! Vaan siinäpähän mieli haikailet, sushia et saa.

Kele.

Mutta tekee mulla mieli mehuakin. Kaikensorttisia tuoremehuja uppoais helposti litra päivässä. Greippimehu olisi parasta. Ja puolukka-mustaviinimarjaliemi. Ja mustaviinimarjat kinuskikastikkeella... Mmmmm...

tiistai 17. huhtikuuta 2012

15+3

Maha on ollut kipeä pari päivää. Vissiin kasvukipuja, mutta ei kovin mukavan tuntuisia.

Töissä on sana kiertänyt ja onnitteluja satelee. Sellaisetkin tyypit joiden en olettanut noteeraavan Asiaa mitenkään, on esittäneet ihan oikeita sydämmellisiä onnentoivoituksia. Mukavaa, mutta samalla tuntuu jotenkin siltä että mieluiten en puhuisi hautoma-asioista kenenkään puolitutun työtoverin kanssa. Se tuntuu yhä niin henkilökohtaiselta jutulta.

Pienempi Isosisko on suloinen. Hän tykkää pötkähtää sohvalle mun viereen, painaa korvan mahaa vasten ja kuunnella mitä vauva tekee. Molemmat Isosiskot puhuvat Meidän Vauvasta ja Pienempi jo suunnittelee miten opettaa Vauvaa leikkiin leluilla. On se niin lutuista.

lauantai 14. huhtikuuta 2012

15+0

Nyt kun maha pullistelee ja oikeasti näyttää jo siltä että siellä on muutakin kuin läskisoosia ja pottuja, niin onpa rentoa esiintyä julkisella paikalla uima-asussa! Ei ahdista yhtään! Haa!

Oon ollut aistivinani jotain muljunnan tapaista liikehdintää pötsissä, mutta satavarma en voi olla. Saattaapi se johtua jostain muustakin. (En vaan keksi mistä.)

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

14+4

Juolahtipa mieleen että milloinkohan mahtaa äitiysvapaa alkaa ja tein laskelman Kansaneläkelaitoksen sivulla. Mikä iloinen yllätys! Se alkaa jo 1.9.! Ja kestää 16.7. asti! Paitsi että viimeiset 12 päivää on Husbandille, mutta siitä huolimatta kesäkuukin on "lomaa"! Hahaa!

Kahdesti aiemmin oon palannut töihin kun kuukunat on olleet puolivuotiaita, mutta nyt olisi aikomus olla kotosalla vanhempainvapaan loppuun asti. Sitten Husbandi voisi jäädä vuodeksi vuorotteluvapaalle. Jospa vaan järjestely onnistuisi, niin Beben ei tarvisi mennä päiväkotiin ihan pienenä ja ekaluokkalainen Esikoinen voisi tulla koulusta suoraan kotiin.

Isosiskot aloittivat hoitolaisuransa vajaan vuoden ikäisinä, mutta perhepäivähoitajan sylissä. Nyt menisi liian hankalaksi köörätä Ykkönen kouluun, Kakkonen p-kotiin ja Kolmonen eri hoitopaikkaan, joten Kolmoselle haetaan aikanaan paikka samasta pk:sta kuin missä Kakkonen on. (Ja Ykkönenkin toistaiseksi vielä.)

Ja meinaan olla niin itsekäs mutsi, että pidän isosiskot hoidossa kolmena päivänä viikossa kun oon Juniorin kanssa kotona. En tiedä kenellä meistä leviäisi pälli ensimmäisenä jos keskenään vaan mollottaisimme...

maanantai 9. huhtikuuta 2012

14+2

Flunssa. Yrjötys. Liitoskipua pimoeroluussa lenkin jälkeen. Hirviä väsy.

Oon lukenut ihan himona synnytyskertomuksia ja miettinyt tulevaa. Molemmat isosiskot meni kaksi viikkoa yli lasketun ajan ja synnytykset käynnistettiin. Kaksinkertainen Isosisko syntyi lopulta imukupilla esille kiskottuna, Nuorempi Isosisko sektiolla. Kolmonen tulee siis tod näk kaksi viikkoa myöhässä ja pihdeillä avustettuna, niitä kun en ole vielä kokeillut. Ehhehe.

Kummassakin synnytyksessä oli ihan riittämiin dramatiikkaa, mutta onneksi mitään pelkoja ei ole jäänyt.

torstai 5. huhtikuuta 2012

13+5

Talviloma. Yesh!!!!

Tapahtui ennen loman alkua: kerroin Asiain Tilasta pomolle. Se meni juurikin käsikirjoituksen mukaan, eli järkytystä, kauhistusta ja voieitä. Vaan sainpahan sanottua!

Tänään vetäsin uudet raskaushousut jalkaan ja olipa hyvä olla kun ei puristanut. Oli eilen käytävä ostoksilla kun olemassaolevat byysat on ihan passee; lahkeet liehuu kuin lepattimet ja värikin on mallia epämääräinen pesu.